Arhitektura

Blok A in B: V bloku bo 6 stanovanjskih enot (2 v vsaki etaži). Vhod v posamezen objekt je na SZ strani pritličja. Kolesarnica in shrambe so v kleti z dostopom iz garaže oz. preko stopnic v objektu. Stanovanja v prvem in drugem nadstropju bodo imela balkone, pritlična stanovanja pa bodo imela ograjene atrije s tlakovanimi površinami in zelenicami. Bloka sta identična.

Blok C in D: V bloku je 23 stanovanjskih enot in sicer v pritličju 7, v prvem in drugem nadstropju po 6 stanovanjskih enot in v tretjem nadstropju 4 stanovanjske enote. Vhod v objekt je na SV strani pritličja. Kolesarnica in shrambe so v kleti z dostopom iz garaže oz. preko dvigala ali stopnic v objektu. Stanovanja v nadstropjih bodo imela balkone z ograjami in drsnimi senčili, stanovanja v pritličju pa bodo imela ograjene atrije s tlakovanimi površinami in zelenicami. Bloka sta identična.

 

Oprema

Okna in Vrata : ALU+LES – trislojna, s faktorjem prevodnosti največ 1,1W / m2k. Z vključenimi komarniki in podokenskimi roletami.
Predviden je toplotni ovoj objekta (fasade) v debelini 20cm. V enoti so predvidene pametne inštalacije, talno gretje in rekuperacija, katere zagotavljajo nižje stroške ogrevanja in višjo kakovost bivanja. Kopalnice bodo imele vgrajeno kopalniško opremo (keramični del - tuš kad ali kopalna kad, wc in lijak).

Ogrevanje blokov bo izvedeno individualno s plinskimi ogrevalnim sistemom v vsakem stanovanju. Prostori stanovanj bodo ogrevani s sistemom vodovodnega talnega ogrevanja.  Poleg ustrezne toplotne izolativnosti objekta bo za učinkovito rabo energije v stavbi izvedeno tudi prezračevanje z vračanjem odpadne toplote, in sicer ločeno po posamezni stanovanjski enoti, kar zagotavlja visoko raven ugodja bivanja. Vsaka stanovanjska enota bo prek ustreznih merilnikov (števcev) individualno priključena na javne komunalne vode (električno omrežje, vodovod).

Zunanja ureditev površine

Območje stanovanjske soseske bo opremljeno z različno urbano opremo. Na posameznih mestih bodo nameščene klopi za sedenje, priročni koši za smeti, nosilci za parkiranje koles, nadstrešnice za smetnjake, nadstrešnice nad odprtinami za zračenje garaž, različna igrala za otroško igrišče in korita za rože za omejevanje dostopa osebnih vozil.

 

Parkirna mesta in garaža

Zunanji parkirni prostori bodo na zahodni strani soseske, večji delež parkirnih mest pa bo zagotovljen v enoetažni podzemni garaži.

show blocks helper

Blok +

Nadstropje +

Tip +

Velikost +